EEN LOGO IS EEN GRAFISCHE UITING VAN UW BEDRIJF OF MERK

Logo laten ontwerpen!

logo's voor zzp'ers, kleine bedrijven, verenigingen en winkeliers.

Een logo geeft een impressie weer van uw bedrijf waar het voor staat en wat uw bedrijf uniek maakt. Een Logo is het herkenningsteken van uw bedrijf, het wordt gebruikt op verschillende onderdelen van uw bedrijf, zoals website, sociale media, verpakkingen, drukwerk enz., en geeft uw bedrijf de broodnodige zichtbaarheid.
Als een Logo in één oogopslag het beeld geeft van een bedrijf waar u in geïnteresseerd bent: dan is dat een fantastisch Logo!
Het Logo moet gedenkwaardig, eenvoudig en uniek zijn.
Elk bedrijf is anders, en ook hun eisen zijn anders. Dat is de reden waarom wij, bij Sitters Internetbureau u voorzien van een Logo ontwerp dat past bij uw bedrijf voor de meest betaalbare prijs.
WHATSAPP VOOR PRIJS OP MAAT >>
Webdesign Sitters Internetbureau

De 3 verschillende logo categorieën op een rijtje:

Een logo kan bestaan uit een woordmerk, lettermerk, monogram, kleine afbeelding, zegel of mascotte dat symbool staat voor een woord of een combinatie van woorden, of uit een combinatie van een aantal van deze dingen. 
Maar in het algemeen zijn logo's in te delen in drie verschillende categorieën, en deze drie categorieën kunnen we weer onderverdelen in meerdere subcategorieën.

1. Beeldlogo of Geïllustreerd logo

Dit type gebruikt iconografische beelden om het associatief, abstract of symbolisch karakter van je merk of bedrijf te visualiseren. Het voordeel? Mensen onthouden en herkennen visuele beelden beter dan letters of namen, op voorwaarde dat ze uniek zijn en je onderscheiden van de concurrentie.

Deze categorie bestaat uit 3 subcategorieën:
1.1 Abstract Logo
EEN ABSTRACTE GEOMETRICHE VORM DIE UW BEDRIJF VERTEGENWOORDIGT
Een Abstract Logo is  zuiver abstract en heeft geen echte betekenis. Vaak lijken ze op elkaar. Dit type is niet interessant voor nieuwkomers: om herkend te worden, moet je met zo’n logo lang en vaak in de media aanwezig zijn. En dat kost tijd en budget.

Bekende voorbeelden van een Abstract Beeldlogo:
Abstract Reebok logo
Abstract PlayStation Logo
Abstract Mitsubish Logo
1.2 Symbolisch Logo
EEN VISUELE BEELD DAT UW BEDRIJF VERTEGENWOORDIGT
Een Symbolische Logo is zuiver abstract en heeft geen echte betekenis. Meestal bevatten de logo's geen bedrijfsnaam, maar hebben wel een directe associatie met de naam. Een Symbolisch Logo vertelt meestal een verhaal of verwijst b.v. naar een beroep, werktuigen, gebruiksvoorwerpen, een dier, een historisch figuur of naar de mythologie.

Bekende voorbeelden van een Symbolisch Beeldlogo:
Symbolische Beeldlogo Shell
Symbolische Beeldlogo apple
Symbolische Beeldlogo Pepsi Cola
1.3 Mascotte Logo
EEN MASCOTTE DAT UW BEDRIJF VERTEGENWOORDIGT
Een Mascotte Logo is een logo dat een personage of mascotte integreert en wordt voornamelijk in de sportwereld en entertainment industrie gebruikt. Maar ook bedrijven en organisaties schrikken niet terug om een mascotte te gebruiken als logo voor hun producten en diensten.

Bekende voorbeelden van een Mascotte Beeldlogo:
Mascotte Logo Michelin
Mascotte Logo La Coste
Mascotte Logo Mr Clean

2. Typografisch Logo

Een Typografisch Logo bestaat uit letters en woorden. Een Typografisch Logo omvat de naam van het merk of bedrijf in een uniek en herkenbaar logo font. (Een font is een combinatie van het gekozen lettertype, de stijl en grootte). Het zijn meestal tijdbestendige logo's. 

Deze categorie bestaat uit 3 subcategorieën:
2.1 Monogram Logo
EEN MONOGRAM DAT UW BEDRIJF VERTEGENWOORDIGT
Een Monogram Logo is opgebouwd uit twee of meer letters of andere grafische symbolen. Door deze letters en symbolen combineren ontstaat er een monogram. Monogram Logo's worden veel in de mode-industrie gebruikt om stijl, luxe en exclusiviteit over te brengen.

Bekende voorbeelden van een Monogram logo:
Monogram logo Louis Vuitton
Monogram logo Gucci
Monogram logo  Coco Chanel
2.2 Initiaal Logo
EEN INITIAAL DAT UW BEDRIJF VERTEGENWOORDIGT
Een Initiaal Logo bestaat uit verschillende letters, meestal de initialen. Dit soort logo wordt dikwijls gebruikt als het bedrijf een erg lange naam heeft.

Bekende voorbeelden van een Initiaal logo:
Initiaal logo BBC
Initiaal logo CNN
Initiaal logo IBM
2.3 Naam Logo
EEN NAAM DAT UW BEDRIJF VERTEGENWOORDIGT
In het Naam Logo wordt de naam in een bepaalde, unieke grafische stijl gebruikt. Het naamlogo is interessant als het bedrijf een korte naam heeft.

Bekende voorbeelden van een Naam logo:
Naam logo Disney
Naam logo Kellogg’s
Naam logo Coca Cola

3. Gecombineerd Logo

Wanner een Naam Logo gecombineerd wordt met een Typografisch Logo krijgt men een Gecombineerd Logo. 
Ze worden meestal als één geheel gebruikt. Gecombineerde merkbeelden versterken het indringend karakter van een Naamlogo.

Bekende voorbeelden van een Gecombineerd logo:
gecombineerde logo Puma
Gecombineerde logo spa
gecombineerde logo red bull

Logo laten maken bij Sitters Internetbureau

Vanaf slechts € 175,- jouw eigen unieke logo laten maken.
MAAK NU EEN AFSPRAAK >>
envelope-ophonedot-circle-oenvelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram