Waarom een Website maken met WordPress

Geschreven door:
Daan Sitters
Bericht geplaatst op:
01/12/2020

Waarom een Website maken met WordPress

Als ondernemer vraag je jezelf wel eens af, waarmee kan ik het beste mijn website (laten) maken. Namen als WordPress, Joomla, Shopify, Magento, Weebly en Wix heb je zeker wel eens voorbij zien komen. 

Maar welke van deze systemen / platforms kun je nu het beste gebruiken voor je website. Elk systeem / platform heeft zijn eigen voordelen, en sommigen worden gebruikt voor specifieke doelen. 

Magento bijvoorbeeld is bijvoorbeeld zeer geschikt voor grote complexe webshops, maar niet echt geschikt voor een blog of een diensten website, en andere systemen / platforms bieden weer meer flexibiliteit.
Webdesign Sitters Internetbureau Tholen zeeland

Waarom nu WordPress kiezen?

10 Goede redenen om WordPress te gebruiken.

1. WordPress is gratis en open source 
WordPress is voor iedereen gratis te downloaden op: https://wordpress.org/download/
Het enige wat je nog wel nodig hebt is een hosting en een domeinnaam. Prijzen hiervoor beginnen bij ongeveer € 6,00 per maand bij een goed hostingbedrijf zoals bijvoorbeeld: Antagonist voor de goedkoopste gedeelde servers.
2. WordPress is het meestgebruikte CMS en heel populair
Het WordPress CMS (Content Management System) bestaat al sinds 2003. Met dit CMS hoef je niet zelf in de code dingen aan te passen, dit doet het CMS voor je. Dus je hebt geen kennis nodig van programmeren, je kunt direct aan de slag.

30% van alle websites op het internet maakt gebruik van WordPress. 
Het is zo populair dat ook grote namen zoals: Renault, Walt Disney, Toyota en zelfs The White House het gebruiken. 62% van de top 100 snelst groeiende bedrijven in de VS gebruiken WordPress.
3. Met WordPress kun je elk type website maken
In de begindagen van het WordPress CMS systeem was het hoofdzakelijk geschikt om blogs te maken en beheren, maar dit is nu niet meer het geval, de lijst van de soorten websites die je kunt maken met WordPress is eindeloos.

Hier een kleine selectie:

  • Zakelijke Websites
  • Vacaturesites
  •  Forums
  •  Blogs
  •  eLearning Websites
  •  Portfolio’s
  •  Galerijen
Alle functionaliteiten om bijvoorbeeld een Webshop of een Vacaturesite te bouwen kunnen worden geïnstalleerd met simpele plug-ins (software om functionaliteit toe te voegen aan je website) en een Thema (een thema modificeert de manier waarop je website wordt weergegeven).
4. WordPress kennis en hulp is overal beschikbaar
Omdat WordPress open-source is, kan het door iedereen worden gebruikt, en daardoor heeft het een ontelbaar aantal gebruikers. Als je op Google zoekt naar hulp voor je probleem of vraag vindt je direct de oplossing. 

YouTube staat bomvol video’s over WordPress. Daarnaast zijn er nog vele forums van WordPress waar gebruikers elkaar helpen met vragen en problemen. Het is ongelofelijk hoeveel middelen je tot je beschikking hebt als je meer wilt leren over WordPress. Op WPBeginner vindt je een heleboel handige WordPress Tips.
5. WordPress is gebruiksvriendelijk
De backend (de achterkant van de website waar je de website beheert) is heel gebruiksvriendelijk, alle functies zijn makkelijk te vinden en te gebruiken. In de backend kun je zelf eenvoudig nieuwe afbeeldingen plaatsen of tekst wijzigen.
Natuurlijk is er een kleine leercurve om met het systeem te leren werken, maar dat is bij elk programma. Je kunt als bedrijf een WordPress website met redelijk gemak bijhouden. Het CMS systeem / platform is geoptimaliseerd voor iedere soort gebruiker, van ervaren webdesigner tot leek op het online gebied.
6. WordPress is SEO vriendelijk
Goed gevonden worden op Google is de droom van iedere ondernemer met een website, en WordPress speelt daar goed op in. WordPress staat erom bekend dat SEO is ingebouwd in het CMS systeem / platform. Het genereert automatische titel-tags en meta-beschrijvingen voor al jouw pagina’s en artikelen. Hiermee worden zoekmachines op de hoogte gebracht van je content, waardoor deze geïndexeerd wordt en mogelijk hoger in rankings wordt geplaatst. Maar je kunt zelf ook nog de SEO functionaliteiten verder uitbreiden door gebruik te maken van de gratis RankMath plugin.
7. WordPress is veilig – mits je het goed aanpakt
Met de populariteit van WordPress stijgt ook het aantal hackers. Je kunt een heleboel websites hacken met een bepaald veiligheidslek. Waar een lek precies in zit wisselt natuurlijk. Dit kan in WordPress zijn, maar ook in een gebruikt Thema of Plugin. 

Daarom heeft veiligheid een hoge prioriteit. Zowel het CMS, Plugins en de Thema’s worden constant geupdate, waarmee onder andere veiligheidslekken worden gedicht. Als gebruiker ben je natuurlijk ook verantwoordelijk voor de veiligheid van je WordPress Website. Wanneer je niks doet aan onderhoud, dan loop je extra risico. 
Download plugins en thema’s alleen op veilige plekken, niet op websites waar premium plugins en thema’s gratis worden aangeboden. Je krijgt er vaak dan alleen wel een plugin of een thema voor terug met een stukje code waardoor je website eenvoudig binnen te dringen is. Download dus alleen via originele bronnen via bijvoorbeeld WordPress.org of via Theme Forest en Code Canyon.
8. WordPress ondersteunt talloze verschillende soorten bestanden
De meest gebruikte WordPress media bestandstypes zijn afbeeldingen, video’s en audiobestanden, maar ook tekstbestanden, spreadsheets en andere bestandstypes kunnen met WordPress beheerd worden. Voor een volledig overzicht wat allemaal in WordPress wordt ondersteund kun je naar https://wordpress.com/support/accepted-filetypes/ gaan.
9. Je kunt de functionaliteit van WordPress opschalen en uitbreiden met plugins
Er zijn duizenden plugins waarmee je je website nog meer kunt aanpassen naar jouw eisen en om deze zo goed mogelijk te laten functioneren. Met een caching plugin zorg je bijvoorbeeld voor dat de laadtijd van je website aanzienlijk verlaagd wordt. De vindbaarheid van je website kun je ook verder optimaliseren met een SEO plugin zoals RankMath.
Welke plugins je gebruikt is natuurlijk afhankelijk van het doel en de functie van je website, er is altijd wel een plugin te vinden die aansluit op wat je zoekt.
10. Vrijheid – Volledige controle over je website
Vrijheid vind ik zelf altijd zeer belangrijk. Tegenwoordig zijn er veel verschillende CMS-systemen op de markt. Denk bijvoorbeeld aan Shopify, Weebly, Jimdo, Squarespace of Wix. Het nadeel van deze CMS-systemen is dat deze niet open source zijn, en dus beperkingen opleggen. Je bent dus ten alle tijden gebonden aan hetgeen wordt aangeboden in de premium pakketten. Enkele beperkingen kunnen zijn:
  • Je zit meestal vast aan de hosting die het platform aanbiedt. Je hebt niet de vrijheid om een andere webhosting te kiezen die misschien veel betere prestaties leveren.
  • Het aanpassen van de code is beperkt tot wat de bedrijven toestaan. Ze gebruiken soms een unieke code taal, zodat het er in de praktijk erop neer komt dat je altijd een gespecialiseerde ontwikkelaar moet inhuren om wijzigingen aan te brengen die je niet in de editor kan maken.
  • En Technische gezien ben je zelfs niet eens eigenaar van je website en content, omdat je je website huurt van deze bedrijven.
Omdat WordPresse een opensource CMS is bepaal je zelf welke functionaliteiten je wel en niet nodig hebt. Je kunt dus zo’n beetje alles maken wat je wilt. En dit geeft heel veel vrijheid en mogelijkheden. 

Een WordPress Website laten Maken?

Denk je dat WordPress een passende oplossing is voor jouw website?

Wat dacht je van een kort gesprek om kennis te maken?

Dan leg ik je graag uit hoe ik te werk ga, en wat ik voor jou kan betekenen om een passende, goed functionerende en vindbare website te maken voor jouw onderneming. Krijg nu gratis advies!
NEEM CONTACT OP!



envelope-ophoneenvelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram